Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

Το "Έχει γούστο" παρουσιάζει την έκθεση "Diva Ρένα"

Αύριο, Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου, η εκπομπή της ΝΕΤ Έχει γούστο με την Μπήλιω Τσουκαλά θα παρουσιάσει την έκθεση "Diva Ρένα". Καλεσμένοι της εκπομπής θα είναι ο Μάκης Δελαπόρτας που διοργανώνει την έκθεση και ο Τάκης Ζαχαράτος που φέτος παίζει τη Χαρτοπαίχτρα του Δημήτρη Ψαθά, "θυμίζοντας" τη Ρένα Βλαχοπούλου.Σας υπενθυμίζω ότι στην έκθεση θα παρουσιαστεί πλούσιο, ανέκδοτο φωτογραφικό υλικό, τόσο της προσωπικής όσο και της επαγγελματικής της πορείας, καθώς και κοστούμια από αξέχαστους ρόλους της, βραβεία και πίνακες ζωγραφικής, αφίσες, δίσκοι και προσωπικά της αντικείμενα.

Η έναρξη της έκθεσης στις 9 Φεβρουαρίου, ώρα 20.30 μ.μ, στο Θέατρο Badminton θα πραγματοποιηθεί παράλληλα με μια μεγάλη συναυλία αφιερωμένη στη μνήμη της κορυφαίας κωμικού. Σπουδαία ονόματα του θεάτρου και του τραγουδιού, όπως οι: Νίνα Λοτσάρη, Αντώνης Λουδάρος, Τζούλι Μασίνο, Παναγιώτης Πετράκης, Χαρά Κεφαλά, και η Κερκυραία ερμηνεύτρια Κλειώ Δενάρδου, θα μας θυμίσουν αξέχαστες επιτυχίες της, με τη συνοδεία της φιλαρμονικής ορχήστρας του Δήμου Γλυφάδας, υπό την διεύθυνση του Γιώργου Τσιλιμπάρη.

Guest star της βραδιάς η Ζωζώ Σαπουντζάκη, ενώ ξεχωριστή εμφάνιση στην εκδήλωση θα πραγματοποιήσει και ο Τάκης Ζαχαράτος. Τη συναυλία-αφιέρωμα στη Ρένα Βλαχοπούλου θα παρουσιάσει ο Μάκης Δελαπόρτας, την καλλιτεχνική επιμέλεια υπογράφει ο Στέλιος Παπαδόπουλος και την έκθεση επιμελείται η σκηνογράφος Δέσποινα Βολίδη. Για τη «Βασίλισσα της Τζαζ» με τη συγκλονιστική φωνή και το μοναδικό ταμπεραμέντο θα μιλήσουν οι: Γιάννης Δαλιανίδης, Μίμης Πλέσσας, Μάρθα Καραγιάννη, Κώστας Βουτσάς, Γιώργος Κατσαρός και Φώτης Μεταξόπουλος, ενώ τη βραδιά θα τιμήσουν με την παρουσία τους σπουδαίες προσωπικότητες του καλλιτεχνικού και του πολιτικού χώρου. Σε συνέντευξή του στον Σταύρο Ξηνταρα που δημοσιεύτηκε στην Απογευματινή, ο Μάκης Δελαπόρτας αναφέρει ότι εμβόλιμοι παρουσιαστές της βραδιάς, θα είναι και η Βάνα Μπάρμπα, οι Ολυμπιονίκες Πηγή Δεβετζή και Κατερίνα Θάνου κ.ά.

Η τιμή Εισιτηρίου για τη συναυλία είναι 10€. Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για την ενίσχυση του Ταμείου Αλληλοβοηθείας του Σωματείου των Ηθοποιών.

Αν και έχει γραφτεί ότι η έκθεση θα διαρκέσει ως το τέλος Μαρτίου, η ιστοσελίδα του Badminton αναφέρει ότι θα διαρκέσει ως τις 28 Φεβρουαρίου 2010. Μπορείτε να την επισκεφτείτε από Τρίτη έως Κυριακή, από τις 11:00 ως τις 17:00. Η είσοδος για την έκθεση θα είναι ελεύθερη.

4 σχόλια:

Seirios είπε...

Rena Fan: σου έχω μια μικρή έκπληξη, η οποία ελπίζω να σε χαροποιήσει

http://www.youtube.com/watch?v=GNYWrCP3A-c

Τρέξε στο 2' κ 32'' (2,32)...αν κι από συλλεκτικής απόψεως το βίντεο είναι εξαιρετικό!

Την καλησπέρα μου, ο Πτέραρχος...

ΥΓ. συζητώντας με τη μητέρα μου, η οποία παρακολούθησε το εν λόγω αφιέρωμα, συμπέρανα ότι ήταν εξαιρετικό! Πως θα μπορούσε, άλλωστε, να ήταν αλλιώς?

Rena Fan είπε...

Φίλε Σείριε, χάρηκα πολύ με το μήνυμά σου, και με την έκπληξή σου, αλλά πρέπει να σου πω (και ελπίζω να μη σου χαλώ τη χαρά) ότι είχα ήδη δει το βιντεάκι αυτό στο αρχείο της ΕΡΤ. Είναι ένα από τα δυο--προς το παρόν--σπανιότατα βιντεάκια με Ρένα Βλαχοπούλου από τα χρόνια του '70 που υπάρχουν στο ψηφιακό αρχείο της ΕΡΤ (το άλλο είναι ένα απόσπασμα από επιθεωρησιακό της νούμερο εκείνης της εποχής).

Σ' ευχαριστώ όμως που μας υπέδειξες τη θέση του και στο youtube! Πολύ χρήσιμη πληροφορία.

Ελπίζω να απολαύσεις την έξοδό σου!

Ανώνυμος είπε...

το σχόλιό σας..

http://gsus-saved.blogspot.com/2010/02/diva-rena.html?zx=ba4ec651ce80549

Rena Fan είπε...

Ανώνυμε/ανώνυμη,

γέλασα σε αρκετά σημεία με την ανάρτηση αυτή, ας τη διαβάσει όποιος/α επιθυμεί κι ας βγάλει τα συμπεράσματά του. Εγώ προτίμησα στη δικιά μου ανάρτηση να επικεντρωθώ στα επί σκηνής τεκταινόμενα.

Ευχαριστώ για την επίσκεψη!