Κυριακή, 12 Ιουλίου 2009

Γάμοι, βαφτίσια, κουμπαριές...

Το καλοκαίρι είναι ιδανική εποχή για γάμους και βαφτίσια... Με αφορμή έναν γάμο, μια βάφτιση και μια κουμπαριά της σημερινής μέρας, ανέτρεξα στο αρχείο μου και "αλίευσα" χαριτωμένα στιγμιότυπα με τη Ρένα Βλαχοπούλου... νύφη, κουμπάρα και νονά!

Η Ρένα Βλαχοπούλου παντρεύτηκε τρεις φορές. Στάθηκε τυχερή στον τρίτο της γάμο, με τον επιχειρηματία Γιώργο Λαφαζάνη, έναν γοητευτικό και πνευματώδη επιχειρηματία που τη λάτρεψε και έζησαν μαζί 39 ολόκληρα χρόνια. Του στέλνουμε σήμερα την αγάπη μας και τον σεβασμό μας και του ευχόμαστε να είναι καλά.


Στις περισσότερες ταινίες της η Ρένα Βλαχοπούλου έβρισκε (στο τέλος συνήθως...) το ταίρι της, αλλά σε πέντε μόνο από αυτές τη βλέπουμε στην τελετή του γάμου της (ή λίγο πριν ή λίγο μετά). Στο Μερικοί το προτιμούν κρύο παντρεύεται τον Γιάννη Βογιατζή, στη Βουλευτίνα παντρεύεται τον Σταύρο Ξενίδη, στην Παριζιάνα παντρεύεται τον Δημήτρη Καλλιβωκά, στην Κόμησσα της Κέρκυρας παντρεύεται τον Αλέκο Αλεξανδράκη στο Ποντικονήσι (αλλά δεν φοράει νυφικό!) και στη βιντεοταινία Είσαι το λαχείο μου! παντρεύεται τον Κώστα Παληό με πολιτικό γάμο.


Η Ρένα Βλαχοπούλου και ο Γιάννης Βογιατζής στον "γάμο" τους στην ταινία του Γιάννη Δαλιανίδη Μερικοί το προτιμούν κρύο (1962-63).


Η Ρένα Βλαχοπούλου και ο Αλέκος Αλεξανδράκης στον "γάμο" τους
στο Ποντικονήσι. Από την ταινία του Αλέκου Σακελλάριου Η κόμησσα της Κέρκυρας
(1971-72)

Καθώς ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής στον χώρο του θεάματος αλλά και στους συμπατριώτες/στις συμπατριώτισσές της, η Ρένα Βλαχοπούλου έγινε πάρα πολλές φορές κουμπάρα σε γάμους, θρησκευτικούς και πολιτικούς, και φυσικά νονά. Είναι μάλλον δύσκολο να απαριθμήσουμε τα ονόματα όσων πάντρεψε και βάφτισε. Θα αναφέρουμε ότι, μεταξύ άλλων, βάφτισε την κόρη του αδελφού της, του Σπύρου Βλαχόπουλου, στην οποία έδωσε το όνομά της, Ειρήνη. Ειδικά τα τελευταία 20 χρόνια της... κουμπαρικής της δράσης, οι τελετές καλύπτονταν φυσικά από τους φωτορεπόρτερ και έτσι οι κουμπαριές της Ρένας γίνονταν θέμα στις κοσμικές σελίδες εφημερίδων και περιοδικών.

Μια από τις τελευταίες κουμπαριές της, τον Νοέμβριο του 1992, παρουσιάστηκε στον Τύπο ως αρκετά επεισοδιακή: η κουμπάρα Ρένα Βλαχοπούλου ξέχασε να φέρει τις λαμπάδες και τα στέφανα για τον γάμο της Έλντας Πανοπούλου... "Η αφηρημένη/ξεχασιάρα κουμπάρα" ήταν ο τίτλος που μπήκε σε όλα σχεδόν τα έντυπα (αν και τελικά αυτό που συνέβη ήταν απλώς μια λάθος συνεννόηση με το κατάστημα που θα έφερνε τα στέφανα και τις λαμπάδες). Η Έλντα Πανοπούλου παντρεύτηκε τελικά με τα στέφανα που είχε η Εκκλησία. Ευτυχώς που κάποιες νύφες αποφασίζουν να παντρευτούν με τα στέφανα της μητέρας τους ή της γιαγιάς τους και έτσι απαλλάσσουν τους κουμπάρους και τις κουμπάρες τους από αυτή την έννοια!

Έτσι, είτε μόνη της είτε παρέα με άλλους/ες συναδέλφους της η Ρένα Βλαχοπούλου απέκτησε αρκετά πνευματικά παιδιά που ελπίζουμε να κληρονόμησαν από την πνευματική τους μητέρα το κέφι, την αισιοδοξία, την αγάπη για τη ζωή και τους ανθρώπους και, γιατί όχι, και κάποια από τα τόσα ταλέντα της... Δεξιά τη βλέπουμε στη βάφτιση της κόρης των ηθοποιών Βίλμας Τσακίρη και Γιάννη Ευαγγελίδη, τον Απρίλιο του 1974.Η Ρένα Βλαχοπούλου και η Μάρθα Καραγιάννη βαφτίζουν τον γιο του
θεατρικού επιχειρηματία Μάρκου Τάγαρη και της ηθοποιού Ελεάνας Μίχα
τον Ιούλιο του 1993. Η Ρένα ήταν η κουμπάρα του ζεύγους
και στον πολιτικό τους γάμο.


Κλείνω αυτή την ανάρτηση με πολλές ευχές για τη Σίσσυ, τον Σπύρο και τον Λαζαράκο τους: να ζήσουνε! Και η Αφροδίτη... πάντα άξια!

Ακούμε φυσικά τη Ρένα Βλαχοπούλου μαζί με τον Σταύρο Ξενίδη, να τραγουδούν στο γλέντι του κινηματογραφικού τους γάμου: "Να ζήσουμε, να ζήσουμε, μαζί να ευτυχήσουμε!" (μουσική: Γιώργος Μουζάκης, στίχοι: Λάκης Μιχαηλίδης, από την ταινία του Κώστα Καραγιάννη Η Βουλευτίνα).

5 σχόλια:

Νίκος είπε...

Είσαι απίστευτος! Αυτή την ανάρτηση δεν την περίμενα. Παντάξιος!

Θράσος είπε...

Kαλά αυτή η ανάρτηση μόνο από εσένα μπορούσε να γίνει!!!!!

Rena Fan είπε...

Νίκο και Θράσο, πράγματι, μόνον εγώ θα μπορούσα να είχα φτιάξει αυτή την ανάρτηση, γι' αυτό και την έφτιαξα! Σας ευχαριστώ και τους δυο! :)

Ανώνυμος είπε...

情趣用品,情趣,伊莉論壇,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,plus,痴漢論壇,維克斯論壇,情色論壇,性愛,性感影片,校園正妹牆,正妹,AV,AV女優,SEX,走光,a片,a片免費看,A漫,h漫,成人漫畫,免費A片,色情網站,色情遊戲,情色文學,麗的色遊戲,色情,色情影片,同志色教館,色色網,色遊戲,自拍,本土自拍,kk俱樂部,後宮電影院,後宮電影,85cc免費影城,85cc免費影片,免費影片,免費小遊戲,免費遊戲,小遊戲,遊戲,好玩遊戲,好玩遊戲區,A片,情趣用品,遊戲區,史萊姆好玩遊戲,史萊姆,遊戲基地,線上遊戲,色情遊戲,遊戲口袋,我的遊戲口袋,小遊戲區,手機遊戲,貼圖,A片下載,成人影城,愛情公寓,情色貼圖,情色,色情網站,色情遊戲,色情小說,情色文學,色情,aio交友愛情館,色情影片,臺灣情色網,寄情築園小遊戲,情色論壇,嘟嘟情人色網,情色視訊,愛情小說,言情小說,一葉情貼圖片區,情趣用品

Ανώνυμος είπε...

徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社,徵信,徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社,徵信,徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿