Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021

Σαν σήμερα το 1948: Ιστορίες της Αμερικής...

Στις 17 Μαρτίου 1948 διαβάζουμε στη Βραδυνή:
Κατά πληροφορίας εκ Νέας Υόρκης η Ρένα Βλαχοπούλου και ο Σπάρτακος έκλεισαν συμβόλαιον με ένα νυκτερινόν κέντρον του Σικάγου.
Σημειωτέον ότι η Βλαχοπούλου απέστειλε προ ολίγων ημερών εις την εδώ οικογένειάν της σημαντικόν χρηματικόν ποσόν.
Βραδυνή, 17-3-1948

Έθνος, 5-12-1947

Αυτό που δεν αναφέρει η Βραδυνή είναι ότι για τρίτη φορά μέσα σε λιγότερο από δέκα χρόνια η Ρένα Βλαχοπούλου ήταν... νιόπαντρη! Μόλις μια εβδομάδα νωρίτερα (ευχαριστώ τον φίλο του μπλογκ Γιάννη Δαρόπουλο για την πληροφορία!), στις 10 Μαρτίου, είχε παντρευτεί στη Νέα Υόρκη τον Armand De Verniero...

Όπως δήλωσε η Ρένα στην Κική Σεγδίτσα το 1990, ήταν ένας λευκός γάμος που έγινε για να καταφέρει να πάρει άδεια παραμονής στις ΗΠΑ και να μπορέσει να εργαστεί. Βέβαια, όταν επέστρεψε στην Αθήνα, δόθηκε και μια κάπως πιο "μυθιστορηματική αισθηματική" διάσταση στην ιστορία αυτού του γάμου. Τον Αύγουστο του 1951 το περιοδικό Θησαυρός έγραψε:
Στην Νέα Υόρκη [η Ρένα Βλαχοπούλου] γνώρισε εντελώς τυχαία τον περίφημο βιρτουόζο κομμωτή των αστέρων του κινηματογράφου Ντυβερνιέ. Πήγε μία μέρα σ' ένα από τα μεγαλύτερα κομμωτήρια του Μπροντγουαίη, για να κόψη τα μαλλιά της. Ο Ντυβερνιέ την ερωτεύθηκε από την πρώτη στιγμή που την είδε και δεν την άφησε να κόψη τα μαλλιά της. Αργότερα της επρότεινε πολιτικό γάμο. Η Ρένα τον δέχτηκε και απέκτησε έτσι την αμερικανική υπηκοότητα.
Θησαυρός, 26-8-1951

Ευτυχώς πάντως που η Ρένα πρόλαβε να στείλει τα χρήματα στα αδέλφια της, γιατί πολύ σύντομα οι οικονομίες της από τις εμφανίσεις της στη Μέση Ανατολή θα έκαναν φτερά, αφού ο ατζέντης της Lew Leslie δεν επέτρεπε σ' εκείνη και τον Σπάρτακο να εργαστούν μέχρι να καταφέρει να βρει χρηματοδότες για την επιθεώρηση που ήθελε να ανεβάσει στο Broadway με πρωταγωνιστές το καλλιτεχνικό ζευγάρι, πράγμα που, όπως έχουμε πει πολλές φορές, τελικά δεν συνέβη...

Ο Γιάννης Σπάρτακος και η Ρένα Βλαχοπούλου
την ημέρα της άφιξής τους στη Νέα Υόρκη.
Πηγή φωτογραφίας:
Daily News, 2-12-1947
Ευχαριστίες στον φίλο του μπλογκ Γιάννη Δαρόπουλο!




Η παρούσα ανάρτηση, όπως και όλα τα κείμενα που δημοσιεύονται στο ιστολόγιο αυτό, είναι αποτέλεσμα προσωπικής έρευνας. Είναι υποχρεωτική η ρητή αναφορά στο ιστολόγιο, όταν χρησιμοποιείται υλικό από τις αναρτήσεις του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου