Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021

Σαν σήμερα το 1971: Πρόβες και ψιλή κουβέντα

Στις 19 Ιανουαρίου 1971 η Βραδυνή δημοσίευσε, στην ίδια σελίδα, δυο σύντομες ειδήσεις που αφορούσαν τη Ρένα Βλαχοπούλου. Στη στήλη "Νυχτώνει ξημερώνει" του Άγγελου Μηλιάδη διαβάζουμε:

Ετοιμασίες
Προετοιμάζονται πυρετωδώς τα πλακιώτικα κοσμικά κέντρα, τα ειδικευμένα στις ρεβύ πίστας.
Ήδη στην Παλιά Αθήνα τα μεσημέρια συγκεντρώνονται οι καλλιτέχνες της, με την Ρένα Βλαχοπούλου επικεφαλής, προβάροντας την νέα ρεβύ που θα αντικαταστήση την "Αεροπειρατίνα του μεσονυκτίου" σε λίγες μέρες και που θα έχη τίτλο "Ερωτικό Γαϊτανάκι". 
Βραδυνή, 19-1-1971

Οι επιθεωρήσεις πίστας που ετοιμάζονταν εκείνο το διάστημα θα ήταν ο πόλος έλξης του κοινού στην περίοδο της αποκριάς--γι' αυτό και η λέξη "γαϊτανάκι" στον τίτλο. Για την Αεροπειρατίνα του μεσονυκτίου, μπορείτε να διαβάσετε εδώ

Στην ίδια σελίδα, στη στήλη "Πικάντικα" του Γιάννη Φερμάνογλου, διαβάζουμε:
Ξεχάσθηκε η Ρένα Βλαχοπούλου και όπως κατέβηκε στο σόλο της στην πλατεία του "Ακροπόλ", κάθησε σε μια γνωστή της και άρχισε "ψιλή κουβέντα". Και αυτό το "αυτοσχεδιάζουμε" εχειροκροτήθη με ενθουσιασμό από την κατάμεστη πλατεία του θεάτρου.

Βραδυνή, 19-1-1971

Τα συνήθιζε αυτά η Ρένα Βλαχοπούλου... Τη σεζόν εκείνη εμφανιζόταν στην επιθεώρηση Λέγονται δεν λέγονται για την οποία έχουμε επίσης μιλήσει... 

Η Ρένα Βλαχοπούλου στην επιθεώρηση Λέγονται δεν λέγονται
Φωτογραφία από το αρχείο του Γιώργου Ανεμογιάννη


Δεν υπάρχουν σχόλια: