Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2020

Σαν σήμερα το 1957: Πτήση

Στις 4 Σεπτεμβρίου 1957 η Ρένα Βλαχοπούλου πέταξε για Θεσσαλονίκη με αεροπλάνο της νεοσύστατης τότε Ολυμπιακής Αεροπορίας. Περισσότερες λεπτομέρειες μάς δίνει το Έθνος.

Το συγκρότημα Γιώργου Οικονομίδη εις την Θεσσαλονίκην

Η "ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ" διέθεσεν έκτακτον αεροπλάνον της δια την μετάβασιν εις Θεσσαλονίκην του Τουριστικού Συγκροτήματος Γιώργου Οικονομίδη, το οποίον θα εμφανισθή εκεί εις θεατρικήν εορτήν την οποίαν η "Ολυμπιακή Αεροπορία" οργανώνει εις την συμπρωτεύουσαν και της οποίας αι εισπράξεις θα διατεθούν εις φιλανθρωπικά ιδρύματα. Το εν λόγω συγκρότημα, εις το οποίον συμμετέχουν η Ρένα Βλαχοπούλου, το χορευτικόν ζεύγος Λίντα Άλμα-Γιάννης Φλερύ, το Τρίο Κιτάρα, η Μαίρη Μοντ, η Λάουρα, η Μάριον Σίβα, ο μαέστρος Αλέκος Σπάθης και τα Μπαλλέτα της Αθήνας, θα εμφανισθή και εις το κέντρον "Χαβάη" εις μίαν έκτακτον βραδυάν, κατά την οποίαν θα διατεθούν αεροπορικά εισιτήρια διά κληρώσεις, το προϊόν των οποίων θα διατεθή επίσης διά φιλανθρωπικούς σκοπούς. Ο Γιώργος Οικονομίδης και το συγκρότημά του αναχωρούν σήμερον, ώραν 4ην μμ, από το αεροδρόμιον του Ελληνικού.

                                                Έθνος, 4-9-1957 

Την επόμενη μέρα μάλιστα η Απογευματινή δημοσίευσε φωτογραφία του συγκροτήματος λίγο πριν την αναχώρηση. Δεν είναι καλή η ποιότητά της, αλλά σας την παρουσιάζω.

Απογευματινή, 4-9-1957
Εάν διακρίνω καλά, η Ρένα Βλαχοπούλου στέκεται δεξιά του Γιώργου Οικονομίδη. Δίπλα της ο Αλέκος
Σπάθης που αγκαλιάζει τη σύζυγό του Μαίρη Μοντ.


Έως τώρα δεν κατάφερα να εντοπίσω, ούτε στον Τύπο της Θεσσαλονίκης, λεπτομέρειες για τις δυο φιλανθρωπικές εκδηλώσεις. Βέβαια, ο βασικός λόγος για τον οποίο το συγκεκριμένο συγκρότημα πήγε στη συμπρωτεύουσα ήταν για να εμφανιστεί στο κοσμικό κέντρο Χαβάη στη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης που μόλις είχε ξεκινήσει (με κοσμοσυρροή παρά τον κακό καιρό και παρά τα... κρούσματα γρίπης που ανησυχούσαν τους επιστήμονες της εποχής και σκέφτονταν να αναβάλουν το άνοιγμα των σχολείων--τι σας θυμίζει;...). Κάποιες χαριτωμένες πληροφορίες για τη θεσσαλονικιώτικη νυχτερινή ζωή εκείνου του Σεπτέμβρη αλλά και άλλων (η Χαβάη ήταν το... σεπτεμβριανό "στέκι" της Ρένας Βλαχοπούλου στο δεύτερο μισό της δεκαετίας του '50) τις κρατώ για άλλα "Σαν σήμερα"...



Δεν υπάρχουν σχόλια: