Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020

Σαν σήμερα το 1955: Στη "Χαβάη" της Θεσσαλονίκης...

Στις 16 Σεπτεμβρίου 1955 διαβάζουμε στα Νέα για τη μεγάλη επιτυχία που γνωρίζει στο κοσμικό κέντρο της Θεσσαλονίκης "Χαβάη" μουσικό συγκρότημα στο οποίο συμμετέχει και η Ρένα Βλαχοπούλου:

ΟΙ ΑΔΕΛΦΕΣ ΚΑΛΟΥΤΑ ΣΗΜΕΙΩΝΟΥΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Κατά πληροφορίες από τη Θεσσαλονίκη, σημειώνουν μεγάλη επιτυχία στο εκεί κοσμικόν κέντρον "Χαβάη" οι γνωστές βεντέττες του μουσικού θεάτρου Άννα και Μαρία Καλουτά, που εμφανίζονται μαζί με τον Γιώργο Οικονομίδη, την εξαιρετική τραγουδίστρια Ρένα Βλαχοπούλου και το ασύγκριτο χορευτικό ζευγάρι Λίντα Άλμα-Γιάννη Φλερύ.

Χαρακτηριστικό της επιτυχίας είναι ότι το εν λόγω κοσμικό κέντρο πραγματοποιεί κάθε βράδυ είσπραξι 120.000 δραχμών, χάρις στην παρουσία του εκλεκτού καλλιτεχνικού συγκροτήματος, το οποίο θα παραμείνη στην Θεσσαλονίκη έως την μεταπροσεχή Κυριακή. 

Τα Νέα, 16-9-1955  

Ρένα Βλαχοπούλου, Μαρία Καλουτά, Άννα Καλουτά
στο κέντρο Χαβάη της Θεσσαλονίκης, πιθανότατα το 1955
Φωτογραφία από το βιβλίο του Μ. Δελαπόρτα

Βίβα Ρένα (εκδ. Άγκυρα, 2002)


Ήταν ο πρώτος από τους τέσσερις Σεπτέμβρηδες που θα περνούσε στα χρόνια του '50 η Ρένα Βλαχοπούλου στη συμπρωτεύουσα με την ευκαιρία της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης που έδινε, τότε, άλλη ζωή στην πόλη, γέμιζε τους δρόμους της αλλά και τα θέατρα, τους κινηματογράφους και τα νυχτερινά της κέντρα. Οι εμφανίσεις αυτού του ξεχωριστού μουσικοθεατρικού σχήματος είχαν ξεκινήσει στις 9 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώθηκαν στις 25 Σεπτεμβρίου, με το τέλος της Διεθνούς έκθεσης. Στη συνέχεια το συγκρότημα έδωσε κάποιες παραστάσεις και στη Λάρισα.

Έθνος, 17-9-1955

Τρεις σπουδαίες αρτίστες του μουσικού θεάτρου ίσως στην πιο καλή περίοδο της καριέρας τους: 
"Ήμασταν οι ωραιότερες τριφωνατζούδες" θυμόταν η Άννα Καλουτά. Πόσο θα'θελα να ήμουν θαμώνας του κοσμικού κέντρου Χαβάη, να απολαύσω την τριφωνία τους, τα ντουέτα τους, τα σόλο τους...



Δεν υπάρχουν σχόλια: