Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020

Σαν σήμερα το 1950: Στο Akron, Ohio

Στις 12 Σεπτεμβρίου 1950 η εφημερίδα Akron Beacon Journal διαφήμισε το πρόγραμμα που θα παρουσίαζε εκείνο το φθινόπωρο το ξενοδοχείο Mayflower του Akron, στην πολιτεία του Ohio. Σταθερή παρουσία στο πρόγραμμα του ξενοδοχείου η ορχήστρα του Bill McCune, ενώ καινούρια ατραξιόν θα ήταν το ντουέτο Rena and Spartacos από την Ευρώπη... Δύο παραστάσεις κάθε βράδυ και τα Σάββατα και μεσημεριανή!

Akron Beacon Journal, 12-9-1950

Το Akron ήταν ένας από τους πολλούς σταθμούς της περιοδείας της Ρένας Βλαχοπούλου και του Γιάννη Σπάρτακου σε διάφορες πολιτείες των ΗΠΑ, η οποία ξεκίνησε αφού ναυάγησαν τα σχέδια μιας μεγάλης παράστασης στο Broadway που έκανε για κείνους ο ατζέντης Lew Leslie χωρίς να λογαριάζει τον... ξενοδόχο, δηλαδή τους παραγωγούς που έλπιζε ότι θα πείσει να χρηματοδοτήσουν την παράσταση, κάτι που δυστυχώς δεν συνέβη. Από την περίοδο των εμφανίσεών της Ρένας και του Σπάρτακου στο Mayflower Hotel του Akron έχει διασωθεί η παρακάτω φωτογραφία που λανθασμένα έγραψα παλιότερα ότι τραβήχτηκε μπροστά στο Mayflower Hotel της Νέας Υόρκης. 

Γιάννης Σπάρτακος-Ρένα Βλαχοπούλου
μπροστά στο Mayflower Hotel
του Akron, Ohio το φθινόπωρο του 1950
Φωτογραφία από το βιβλίο
Βίβα Ρένα 
του Μ. Δελαπόρτα, εκδ. Άγκυρα, 2002


Ευχαριστώ τον φίλο του blog Γιάννη Δαρόπουλο που εντόπισε το απόκομμα του Akron Beacon Journal, καθώς και διάφορα άλλα τεκμήρια από τα χρόνια εκείνα, και γενναιόδωρα μου τα έστειλε... 



Δεν υπάρχουν σχόλια: