Τρίτη 11 Αυγούστου 2020

Σαν σήμερα το 1991: Πονηρή η Βλαχοπούλα...

Στις 11 Αυγούστου 1991 η Ελένη Ζιώγα, τον καιρό που ασχολούνταν ακόμα με τη δημοσιογραφία, έγραψε στη στήλη της "Σφηνάκια" στην εφημερίδα Τύπος της Κυριακής:

Από την εφημερίδα Τύπος της Κυριακής (11-8-1991)


Ήταν εκείνα τα χρόνια που κάθε καλοκαίρι ο Rena Fan ξεκοκκάλιζε εφημερίδες και περιοδικά για να ανακαλύψει τι θα κάνει η... Βλαχοπούλα την ερχόμενη χειμερινή σεζόν... Συνήθως το πιο ενημερωμένο έντυπο σχετικά με τις θεατρικές ζυμώσεις ήταν ο Οικογενειακός Θησαυρός. Το καλοκαίρι όμως του 1991 την πρωτιά την είχε η Ελένη Ζιώγα στον Τύπο της Κυριακής. Ο Θησαυρός έγραψε για το ενδεχόμενο της συνεργασίας της Ρένας με τη Γλυκερία και τον Δημήτρη Μητροπάνο μετά από εννιά μέρες (στις 20-8-1991), στη στήλη "Νυχτερινή Αθήνα".
Από το 7 Μέρες TV, 28-3-1992

Βέβαια, η οριστικοποίηση της συνεργασίας της Ρένας με το Music Hall Rex των επιχειρήσεων του Ηλία Μαροσούλη άργησε να ανακοινωθεί. Παράλληλα με τις διαδόσεις για το Rex, ακουγόταν ότι η Ρένα θα συνέχιζε για τρίτη χρονιά τη συνεργασία της με το Ακροπόλ, όπου θα εμφανιζόταν σε επιθεώρηση μαζί με τον Σωτήρη Μουστάκα και τον Βασίλη Τσιβιλίκα. Την ίδια περίοδο όμως άρχισε και τα γυρίσματα για τη δεύτερη τηλεοπτική της σειρά στην ιδιωτική τηλεόραση, το Μάλιστα, Κύριε, για το οποίο είχε γραφτεί ότι έλαβε μια αμοιβή-ρεκόρ (40 εκατομμύρια δραχμές για 26 επεισόδια!)... Οπότε δεν αποκλείεται να της πέρασε από το μυαλό να μην εμφανιστεί στο θέατρο εκείνη τη σεζόν, αφού θα είχε άλλωστε και τα πρωινά γυρίσματα για το σίριαλ.

Έτσι για έναν περίπου μήνα υπήρχαν δημοσιεύματα που μας ενημέρωναν ότι η Ρένα θα εμφανιστεί στο Rex και άλλα που διέψευδαν την είδηση. Κάποιοι/-ες τα μπέρδεψαν μάλιστα και, όταν ξεκίνησαν τις εμφανίσεις τους εκεί η Χάρις Αλεξίου με τον Κώστα Χατζή (χωρίς φυσικά τη Ρένα Βλαχοπούλου, αφού οι συζητήσεις που έκανε αφορούσαν το σχήμα Γλυκερία-Μητροπάνος) απεφάνθησαν ότι η Ρένα.. το'σκασε!

Από την Απογευματινή της Κυριακής (10-11-1991)

Ωστόσο, η Ελένη Ζιώγα είχε φροντίσει να βάλει τα πράγματα στη θέση τους και πάλι από τη στήλη "Σφηνάκια", στις 6 Οκτωβρίου του 1991:

Και όλα κύλησαν όπως προβλεπόταν και στις 19 Δεκεμβρίου του 1991 το παρακάτω ετερόκλητο σχήμα άρχισε να ψυχαγωγεί τις Αθηναίες και τους Αθηναίους...

Γλυκερία, Δ. Μητροπάνος, Γ. Μηλιώκας, Χ. Νικολόπουλος
Guest Star η Ρένα Βλαχοπούλου

Και τα μυαλά του Rena Fan... στα κάγκελα!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια: