Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Η Ρένα Βλαχοπούλου σε... γραμματόσημο!

Από σήμερα, 22 Νοεμβρίου, κυκλοφορεί από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία μια νέα αναμνηστική σειρά γραμματοσήμουν που απεικονίζουν σπουδαίες/ου Ελληνίδες/Έλληνες ηθοποιούς: η Μαίρη Αρώνη, ο Θανάσης Βέγγος, η Ρένα Βλαχοπούλου, ο Βασίλης Διαμαντόπουλος, ο Ορέστης Μαρκής και η Σαπφώ Νοταρά θα κοσμούν με τις αγαπημένες μορφές τους γράμματα και δέματα. Τα πορτρέτα τους έχει φιλοτεχνήσει ο ζωγράφος Κώστας Σπυριούνης και τα έχει προσαρμόσει σε γραμματόσημα η ζωγράφος Ελένη Αποστόλου.

Ένα αόρατο νήμα συνδέει τη Ρένα με τους/τις πέντε συναδέλφους της και... συγκατοίκους της σ' αυτή τη σειρά. Η Μαίρη Αρώνη έπαιξε στο θέατρο τους τρεις ρόλους που δόξασε η Ρένα στον κινηματογράφο (Λία στο Φωνάζει ο κλέφτης, Τζένη στο Σαράντα και... ή Μια τρελή τρελή σαραντάρα και Αλέκα στη Χαρτοπαίχτρα). Η Σαπφώ Νοταρά συντρόφευσε τη Ρένα στην κινηματογραφική Χαρτοπαίχτρα. Ο Ορέστης Μακρής συνεργάστηκε μαζί της σε θιάσους από τα χρόνια της Κατοχής μέχρι το τέλος της δεκαετίας του '50. Ο Θανάσης Βέγγος επίσης δούλεψε μαζί της μέχρι και τα χρόνια του '80. Τέλος ο Βασίλης Διαμαντόπουλος έφυγε από τη ζωή τη μέρα της γιορτής της, 5 Μαΐου του 1999, λίγη ώρα πριν η Ρένα "βγει" στον αέρα για μια από τις τελευταίες της συνεντεύξεις στην εκπομπή του Mega Φρου-Φρου (στη διάρκεια της οποίας ανακοινώθηκε ο θάνατός του).
Ο ζωγράφος Κώστας Σπυριούνης και τα έργα του


Προς το παρόν σας παρουσιάζω ολόκληρη τη σειρά, αλλά μόλις πάρω στα χέρια μου το... επίμαχο γραμματόσημο, θα επανέλθω. Παρακαλώ στείλτε μου γράμματα και δέματα. Δεδομένου ότι το γραμματόσημο της Ρένας κοστίζει μόνο 5 λεπτά, μπορείτε να μου στείλετε ένα γράμμα με 12 γραμματόσημα επάνω στον φάκελο (το κόστος για τις επιστολές εσωτερικού είναι 60 λεπτά). Περιμένω!!!

5 σχόλια:

mahler76 είπε...

αχ κι έχω χρόνια να στείλω κάπου γράμμα αλλά θέλω πολύ να τα χρησιμοποιήσω.

Rena Fan είπε...

Ε, είπαμε, στείλτε μου! Και παραπάνω από ένα γράμμα!!

Ανώνυμος είπε...

Τη διεύθυνσή σας δεν τη δημοσιεύσατε όμως, που να σας το στείλουμε το γράμμα;

ασωτος γιος είπε...

αγαπάμε ρενα βλαχοπουλου
να σαι καλα που έφτιαξες αυτό το μπλογκ
πολύ χάρηκα

Rena Fan είπε...

Ζητώ από όλους συγνώμη για την καθυστέρηση με την οποία σας απαντώ!

@mahler76, κι εγώ τα τελευταία χρόνια δεν πολυστέλνω γράμματα. Καιρός να το κάνουμε και πάλι.

@ανώνυμε/η, στείλτε μου πρώτα μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση που υπάρχει στο προφίλ μου (και συγνώμη που σας δίνω αυτόν τον κόπο--που έλεγε η Σοφια Βέμπο στην "Προσφυγοπούλα"!)

@άσωτος υιός, ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Καλώς ήρθες!