Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Γιώργος Φούντας

Για τον Γιώργο Φούντα, που πέθανε χτες, δεν έχω να γράψω πολλά--σας παραπέμπω στα διάφορα αφιερώματα στον τύπο, αλλά και στο διαδίκτυο (διαβάστε, πχ., το πολύ ωραίο κείμενο του φίλου Αντώνη Μποσκοΐτη ή bosko). Εγώ ήθελα απλώς να σας θυμίσω την πρώτη του κινηματογραφική εμφάνιση, την οποία πραγματοποίησε ως "ερασιτέχνης" (όπως αναγράφεται στους τίτλους της ταινίας) στα Χειροκροτήματα του Γιώργου Τζαβέλλα (1944) με πρωταγωνιστή τον μεγάλο Αττίκ. Σε δυο σκηνές εμφανίζεται ο Φούντας, στην αρχή της ταινίας, ως ένας από τους εραστές της πρωταγωνίστριας του θιάσου Κάρμεν.

Ο Γιώργος Φούντας ήταν παντρεμένος με τη σπουδαία χορεύτρια Χρυσούλα Ζώκα, το μοναδικό αερικό της Οδού Ονείρων, την υπέροχη παρτενέρ του Μανώλη Καστρινού, η οποία συνεργάστηκε επανειλημμένα με τη Ρένα Βλαχοπούλου σε θέατρα και κέντρα του '50 και του '60.
Ο Γιώργος Φούντας και η Χρυσούλα Ζώκα ήταν αχώριστοι από το 1954 ως το τέλος. Απέκτησαν μαζί έναν γιο.

Καλοτάξιδος...

4 σχόλια:

mahler76 είπε...

πολύ κηδεία φέτος...:(

Rena Fan είπε...

Έχεις δίκιο, mahler76!

Unknown είπε...

Μία διόρθωση.. Ο ταξιθέτης στην φωτογραφια (και βίντεο) δεν είναι ο Γιώργος Φούντας! Εμφανίζεται μονάχα στην αρχή της ταινίας και για λίγα μόνο δευτερόλεπτα, όπου φιλάει την "Κάρμεν"...

Rena Fan είπε...

Έχετε δίκιο. Δικό μου, μεγάλο, λάθος. Θα το διορθώσω. Ευχαριστώ πολύ!