Τετάρτη 2 Απριλίου 2008

Είναι ωραίο να θυμόμαστε αυτές και αυτούς που έφυγαν...

Με αυτό το σκεπτικό, θα είχα μόνο καλά λόγια να πω για την εκπομπή του Αντρέα Μικρούτσικου στο Alpha "Αυτός μας έλειπε" που παρουσίασε ένα αφιέρωμα στη Ρένα Βλαχοπούλου την Κυριακή 30 Μαρτίου. Καλεσμένοι της εκπομπής ήταν ο Κώστας Βουτσάς και ο Μάκης Δελαπόρτας. Από το σπίτι του μίλησε ο Γιάννης Μιχαλόπουλος.

Προσωπικά δεν έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος από το αφιέρωμα, γιατί δεν ακούστηκε κάτι καινούριο και δεν δόθηκε η ευκαιρία ιδιαίτερα στους δυο μεγαλύτερους ηθοποιούς να αφηγηθούν περιστατικά από τη ζωή τους με τη Ρένα (υπήρχαν και τεχνικά προβλήματα στη σύνδεση με το σπίτι του Μιχαλόπουλου). Επίσης ακούστηκαν μερικές ανακρίβειες (όπως πχ ότι υπάρχουν δίσκοι 78 στροφών με τη Ρένα Βλαχοπούλου σε τραγούδια του Σπάρτακου--δυστυχώς δεν υπάρχουν). Ωστόσο, χάρηκα γιατί ο Μάκης Δελαπόρτας προσπάθησε να αποκαταστήσει το θέμα της ηλικίας της, λέγοντας ότι η Ρένα γεννήθηκε το 1923 και όχι το 1913 όπως επιμένει η ελληνική Wikipedia (παρά τις προσπάθειες κάποιων να το διορθώσουν....) και μερικά ακόμα sites.

Όμως, από την άλλη, σκέφτομαι ότι σημασία έχει ότι κάποιοι άνθρωποι στους τηλεοπτικούς σταθμούς θυμούνται τη Ρένα και τιμούν τη μνήμη της, ακόμα και αν το αποτέλεσμα δεν είναι πάντα αυτό που θα της άξιζε. Ευχαριστούμε λοιπόν τους συντελεστές της εκπομπής αυτής και περιμένουμε το επόμενο, πληρέστερο αφιέρωμα...


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς, όλα γίνονται κατόπιν εορτής!!! Πιστεύω, ότι τον άνθρωπο πρέπει να τον τιμάς όσο είναι εν ζωή. Μετά θάνατον (και ας είναι μόνο ο σωματικός, όπως συμβαίνει με τα ΙΕΡΑ ΤΕΡΑΤΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ, γιατί η ψυχή τους δε πεθαίνει ποτέ) ό,τι γίνεται χάνει την αρχική του αξία! Δε συμφωνείτε;

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους ανακάλυψα το μπλογκ σου!Απίστευτη έρευνα, απίστευτα κείμενα, μοναδικές φωτό και βίντεο. Και δεν έχω διαβάσει τίποτα ακόμη, ένα ξεφύλλισμα έκανα. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ συνέχισε έτσι. Πάνος (βιβλιοθηκονόμος).